Crăciunul înseamnă…

familie. Crăciunul nu e Crăciun fără timp frumos petrecut acasă cu familia, fără revederile mult aşteptate, fără să ne strângem toţi în jurul bradului sau fără să desfacem împreună cadourile. Crăciunul nu e Crăciun fără familie reunită.

brad. Împodobit în Ajun ori cu o zi sau două înainte, bradul a fost mereu la noi musafirul special de sărbători. De când mă ştiu, bradul a fost doar în nuanţe de roşu şi auriu, iar împodobitul lui e un întreg ritual – de la instalaţie şi până la steaua din vârf. Crăciunul nu e Crăciun fără să privesc cu ochi de copil bradul în toată splendoarea lui.

colinde – colindători care vin după lăsarea serii sau sunet de colind în casă în timp ce facem toate pregătirile pentru sărbătoare. Şi mă bucur că la noi încă se mai păstrează tradiţia şi primim mulţi colindători în seara de Ajun.

mâncare, multă mâncare. Nu-i Crăciun fără mirosul acela de mâncare în bucătărie care pare altfel în perioada asta decât în orice zi. Şi nu e Crăciun fără mâncarea tradiţională pe care mama o face mai bine ca oricine.

prăjituri şi cozonac. De când mă ştiu şi poate chiar dinainte să exist, mama face de Crăciun o prăjitură a cărei reţetă încă nu am aflat-o: e o prăjitură cu trei tipuri de cremă care e specifică de Crăciun la noi. Nu mai spun de prăjiturile pentru Moş Crăciun şi de cozonacii care nu au lipsit niciodată de Crăciun. Tradiţia trebuie respectată, nu?

cadouri şi Moş Crăciun. De când am crescut, am ajuns la concluzia că mama şi tata ne-au cumpărat toată copilăria noastră cadouri de Crăciun şi nu numai, aşa că acum s-au cam inversat rolurile. Părinţii nu au depăşit perioada asta şi încă ne mai cumpără cadouri de Crăciun, surprinzându-ne în fiecare an. Iar noi? Noi îi surprindem pe ei cu cadouri la care nici nu se aşteaptă. Un singur cadou îl ştiu părinţii: de câţiva ani încoace am făcut o tradiţie din a le cumpăra şi un cadou comun – ciocolată Merci, pentru că am pentru ce le mulţumi zi de zi, moment de moment.

sărbătoare. În afara tuturor momentelor frumoase de Crăciun, nu pot uita de semnificaţia Crăciunului. Crăciunul e sărbătoarea cea mai sfântă din an care trebuie petrecută cu linişte sufletească şi voie bună. Crăciunul semnifică o veste minunată.

Crăciunul înseamnă speranţă care arde mai puternic ca oricând, înseamnă magie împărţită celor din jur, înseamnă mii de dorinţe împlinite, înseamnă lumină în suflet şi în case.

Noi ne strângem toţi de sărbători, în fiecare an. Acum e o mare forfotă în casă şi nu am stare deloc. E în sfârşit Ajun. Aşa că vă urez să aveţi parte de un Crăciun ca-n poveşti, cu dorinţe împlinite şi veselie în casă.

O, ce veste minunată! Crăciun cu ai voştri vă doresc!

1 day until Christmas

large (1)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s