Steluţe pudrate

Simplitate este cuvântul cel mai potrivit atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în bucătărie, credeţi-mă pe cuvânt! Şi ca să vă demonstrez, vă împărtăşesc astăzi o reţetă dragă mie care e foarte uşor de pregătit şi extrem de gustoasă: steluţe pudrate.

E o reţetă care are mai mulţi ani ca mine şi cu care mi-a îndulcit şi înveselit mama copilăria. Încă oscilez dacă să savurez steluţele pudrate dimineaţa la ceai sau după-amiaza la gustare.

Aşadar, ai nevoie de: 2 pachete de margarină, 1 pahar de ulei, 1 pahar de zahăr, esenţă de vanilie, zahăr pudră, făină cât cuprinde şi 2 ouă (opţional). Dacă vrei ca prăjitura să fie de post, nu mai adăuga ouăle – steluţele vor ieşi la fel de gustoase.

Prepararea e foarte simplă: amesteci margarina cu ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie, apoi adaugi uleiul. După ce se omogenizează totul, adaugi făina. Ai grijă însă ca aluatul să nu iasă prea tare! După ce ai amestecat toate ingredientele, ai nevoie de o formă de prăjituri sub forma unui tub, iar capătul pe unde iese aluatul trebuie să fie crestat (cam aşa, doar că trebuie să aibă unul din capete crestat în 5 prin care vor ieşi vârfurile steluţelor).

După ce ai făcut formele, se dau steluţele la cuptor. Cât sunt calde se dau prin zahăr pudră şi se lasă o zi la loc ferit de soare şi umezeală.

Poftă bună!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s