Să ne culturalizăm, zic!

Vin şi eu cu întârziere cu câteva impresii despre Noaptea Muzeelor.

Frumos eveniment! Tot anul (de la evenimentul din 2012 încoace) m-am plâns că nu am reuşit să merg la Noaptea Muzeelor când eram în anul I şi am vrut neapărat să merg anul acesta. Şi din nou: tot anul am spus ca nu ratez nici în ruptul capului evenimentul de anul ăsta şi totuşi era cât pe ce să renunţ. Am avut un răspuns sigur abia în ultimul moment – „Gata, merg!”.

Cu harta muzeelor în mână am pornit ca într-o călătorie a comorilor ascunse. Problema e că nu mă aşteptam să fie atât de multă lume. Erau cozi interminabile şi o aglomeraţie pe la Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei de zici că erai în miezul zilei la ora de vârf, nu în toiul nopţii.

N-am reuşit să intru decât la Muzeul Literaturii. La celelalte muzee am stat la coadă şi am renunţat, oricum nu reuşeam să intru până să se închidă (până pe la 2:00 sau 4:00 cu puţin noroc). Aşa că m-am mulţumit că am mers să văd care e atmosfera şi sincer, dacă la început am fost de părere că în seara aceea românii au fost loviţi brusc de cultură, acum chiar mă bucură faptul că tot mai mulţi oameni au început să viziteze monumente culturale (sper că nu au mers doar pentru că era gratis).

Nu regret deloc că am pierdut o noapte. Vorba aia, a fost o noapte plină de cultură, chiar dacă doar am privit muzeele de afară. La anul merg iar. Dar încep „vânătoarea culturală” măcar de la ora 20:00, nu de la 23:30 ca anul acesta.

Chiar avem nevoie de mai multe evenimente ca acesta în România!

DSCN2774

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s