Doar o dată-i Crăciunul

La noi acasă e o adevărată tradiţie de sărbători. Zâmbetele şi cadourile nu lipsesc niciodată, iar colindele se aud în casă când începem pregătirile pentru Crăciun.

În fiecare an împodobim bradul în Ajun sau cu o seară înainte de Ajun. Şi tot atunci decorăm şi casa. De când mă ştiu, bradul a fost doar în tonuri de roşu şi auriu, iar vârful îl punea mereu tata, la sfârşit, pentru că doar el ajungea până la vârf. Deşi anii au trecut şi acum ajung şi eu, tot el a rămas “omul care pune steaua în vârful bradului de Crăciun”. Şi mă trezeam în fiecare dimineaţă nerăbdătoare să mai văd încă o dată brăduţul în toată splendoarea lui.

Prăjiturelele pentru Moş Crăciun, aşa cum le numesc încă de când eram mică, au rămas o tradiţie pentru noi. Stau cu mama o zi întreagă în bucătărie să pregătim prăjiturelele cu formă de ren, sanie, Moş Crăciun, fulgi de nea, steluţe, etc. Şi da, fac parte din spiritul sărbătorilor de iarnă.

Pe Moşul îl aşteptăm în seara de Ajun, el vine de obicei târziu pe la noi. Atunci cei dragi găsesc cadourile sub brad şi le despachetează cu sufletul la gură. Tot atunci aşteptăm colindătorii şi ascultăm melodii de Crăciun.

Crăciunul nu e Crăciun fără miros de portocale şi scorţişoară. De aceea, la mine, la Fălticeni, portocalele sunt nelipsite. Iar mirosul de cozonaci sau de mâncare tradiţională nu are cum să lipsească. Şi nu, eu nu asociez Crăciunul cu mâncare multă, dar şi mâncarea tradiţională îşi are locul ei de sărbători.

Frigul, zăpada, luminiţele, forfota intensă, cadourile, dorinţele, zâmbetele, bradul împodobit, colindele, oamenii dragi alături… asta înseamnă Crăciun pentru mine. Iubesc sărbătorile de iarnă şi felul în care mă fac să mă simt!

2 days until Christmas

603199_10151286538723680_214157713_n_large

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s