Family mini-trip

Avantajul de a locui în inima Bucovinei e că aici chiar ai ce să vezi și ce locuri să vizitezi. E o zonă încărcată de istorie, tradiție și cultură, unde fiecare colț de natură și fiecare locație memorială te minunează.

Cum săptămâna asta aveam drum înspre Târgu Neamț și mi-a zis mama „Aici, aproape, e casa lui Creangă, dacă mai ții minte!” am zis „Casa lui Nică? Vreau s-o revăd!”. Și da, m-a încărcat de emoție și de amintiri din copilărie. Nu știu câți dintre voi ați avut ocazia să vizitați bojdeuca lui Creangă, dar eu mă pot numi o norocoasă că locuiesc atât de aproape de locuri semnificative pentru istoria națională.

Totul e exact așa cum îmi aminteam eu din clasa I când am fost pentru prima dată la casa marelui povestitor. Tot ce am văzut aici nici nu a avut cum să nu mă emoționeze având în vedere că am crescut cu poveștile lui Creangă, iar lumea lui Nică de la Humulești mi-a făcut copilăria mai frumoasă. Am fost numai un zâmbet pe tot parcursul vizitei. Aveam și de ce: lumea copilăriei lui Nică mi-a amintit de poveștile de odinioară.

Fotografiile vorbesc de la sine. Eu sper doar să revin curând aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s