Risipă de… viață

Nu știu ce se întâmplă în ziua de azi, dar oamenii sunt mai preocupați de ceea ce fac alții decât de lucrurile care ar trebui într-adevăr să-i preocupe. Probabil e ceva caracteristic generației de azi și nu numai. Oamenii se gândesc prea mult la lucruri care nu merită efortul ăsta. E o pierdere totală de vreme și de energie, care nu e numai în România, e peste tot.

Zilele trecute citeam diverse interviuri pe Internet ale oamenilor de seamă din țara asta și am dat peste un interviu de-al Oanei Pellea. Spunea la un moment dat „Calculaţi într-o zi cât timp cheltuim pe judecăţi de valoare faţă de alte persoane sau pe înjurături care, de fapt, nu au nicio legătură cu viaţa noastră. Vă veţi îngrozi. E o pierdere enormă de timp. Adică este o pierdere enormă de viaţă!”. Și câtă dreptate are! Dacă am sta într-o zi și ne-am gândi cât din puținul timp pe care îl avem îl sacrificăm pentru a-i judeca pe alții ori pentru a ne compara cu alții sau pentru a ne gândi la lucruri care nu ar trebui să ne preocupe, ne-am da seama că ne pierdem o viață întreagă făcând lucruri care nu-și au rosul. Dar așa e omul! Preferă să facă o pierdere de timp și, implicit, o pierdere de viață ca să se intereseze de lucruri care, de fapt, nu au nicio legătură cu viața lor.

Și mai e un lucru – în legătură într-un fel cu ce am spus mai sus -, tot o pierdere enormă de viață (ca să continui spusele Oanei Pellea): Our culture teaches us to buy things we don’t need, with money we don’t have, to impress people we don’t like. Trist dar adevărat!

Ar trebui să ne gândim că avem doar o viață și nu ar trebui să o irosim, să o pierdem pe gânduri, lucruri și judecăți care nu au legătură cu viața noastră.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s