Festivalul de Film de la Cannes are porţile deschise pentru români

E oficial. Noul film regizat de Cristian Mungiu, intitulat „După dealuri”/ „Beyond the hills” (lungmetraj), a fost inclus în competiţia Festivalului de Film de la Cannes, 16-27 mai 2012.

Filmul este inspirat din romanele Tatianei Niculescu-Bran („Spovedanie la Tanacu” şi „Cartea judecătorilor”). Drama religioasă spune povestea a două fete orfane care au crescut împreună şi care se regăsesc ani mai târziu într-o mănăstire din România. Una din ele (Alina) vrea să plece să se stabilească în Germania, însă cealaltă (Voichiţa) nu vrea să părăsească viaţa de la mănăstire. Alina va lupta din răsputeri pentru a-şi recupera prietena din copilărie.

Nu e primul an în care filme româneşti sunt incluse în această competiţie. Spre exemplu, anul trecut au fost nominalizate filmele „La source des femmes” (regizor Radu Mihăileanu) şi „Loverboy” (regizor Cătălin Mitulescu).

Nu e prima dată când Cristian Mungiu participă la Festivalul de Film de la Cannes. Acum 5 ani, în 2007, el aducea în România cea mai mare distincţie de la Cannes (trofeul Palme d’Or) participând cu filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s